CSI / RusiaExterne

Țara surprinzătoare în care rușii încearcă să se mute în UE

În luna noiembrie numărul cererilor cetățenilor ruși de a se muta în doar o țară din Uniunea Europeană a crescut cu 55,63% față de aceeași perioadă a anului trecut, relatează Lenta, unul dintre cele mai populare site-uri de știri din Rusia.

Jurnaliștii de la Lenta afirmă că datele privind dorința rușilor de a se muta în Spania le-au fost raportate de către „experții portalului Spania-Real.Estate”.

Potrivit aceleiași surse, în luna noiembrie a acestui an interesul cetățenilor ruși de a se muta în Spania a crescut cu 107,31% față de aceeași lună a anului 2020.

Însă, numărul cererilor din luna noiembrie a fost cu 28,98% mai mică decât cel din octombrie, când agenții imobiliari spanioli afirmă că s-a înregistrat vârful de cerere din partea rușilor.

În octombrie solicitările rușilor de a se muta în Spania au fost cu 69,66% mai mari decât media lunară de anul acesta și cu 125,41% mai mari decât media din 2021.

Portalul imobiliar rusesc Prian.ru notează la rândul său că anul acesta numărul cererilor cetățenilor ruși de a se muta în străinătate a crescut de 2,3 ori.

Rușii vor să se mute și în Turcia

Noile date vin după ce Kommersant, cel mai mare cotidian financiar din Rusia, nota la sfârșitul lunii octombrie că atunci când vine vorba de cumpărarea de proprietăți în străinătate, Turcia este „destinația” favorită a rușilor.

Potrivit datelor prezentate la momentul respectiv de către Omer Faruk Akbal, președintele consiliului de administrație al Asociației Turce pentru Promovarea Proprietăților în Străinătate (GIGDER), fiecare a cincea proprietate vândută în 2022 în țara condusă de președintele Recep Erdogan fiind achiziționată de un cetățean al Rusiei.

Acesta a afirmat de asemenea că investiția medie a străinilor care cumpără locuințe în Turcia este de 245.000 de dolari per casă.

„Am vândut rușilor fiecare a cincea casă. Am preluat conducerea de la țări precum Emiratele Arabe Unite, Thailanda, Muntenegru și Grecia. Am devenit țara în care rușii cumpără cel mai mult”, a subliniat Akbal în luna octombrie.

Turcia este de asemenea una dintre țările preferate de cetățenii Rusiei pentru a-și face concediul, numărul turiștilor ruși crescând în Turcia și mai mult după ce Uniunea Europeană și-a închis spațiul aerian pentru companiile rusești și alte țări ca Grecia au luat măsuri împotriva sosirii rușilor în țară.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *