Social

Târg de produse ecologice în centrul capitalei

Ministrul Agriculturii, Vasile Bumacov, prezent la inaugurare, a menționat: „De mult ne-am propus să-i punem faţă în faţă pe cumpărători şi pe producători. Acum am decis să organizăm acest târg. Ne propunem ca în curând să deschidem o piaţă agricolă specială, de unde oamenii să poată cumpăra angro şi unde se vor putea deplasa cu automobilul propriu. Aceasta se va afla la cinci minute distanță de centrul capitalei”.

La târg l-am întâlnit și pe Vladimir Simașco, un antreprenor din satul Cioara, raionul Hâncești, care cultivă și realizează culturi etero-oleaginoase și produce diverse uleiuri eterice pe care le exportă. „Este foarte binevenit un asemenea târg, pentru că ne putem face cunoscută producția și pe piața locală. Din păcate, la noi această ramură nu este prea dezvoltată”, a remarcat antreprenorul. Acesta a ținut să sublinieze că produsele sale sunt pur ecologice și sunt recunoscute le nivel internațional.

Tot aici, atrași de căpșunile apetisante, expuse la vitrină, l-am întâlnit pe Veaceslav Beiu, un căpșunar din Drochia care anul acesta a plantat un hectar de căpşuni californiene care rodesc din luna iunie până în noiembrie, când dă îngheţul. „Eram curios să văd căpșunile toamna, așa că ne-am propus să le cultivăm. Deocamdată, nu ne-am scos investiţiile, am cules doar cinci tone la hectar, dar în condiţii mai favorabile cu acest soi de căpşuni poţi scoate şi 20 de tone. Deja sperăm că la anul va fi mai bine, dacă nu vom avea îngheţuri în primăvară”, a menționat antreprenorul.
În R. Moldova sunt peste 160 de agenți economici care pot vinde produse ecologice.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *