Actualitate

Tarife de roaming între Republica Moldova și România ar putea fi ANULATE

Asigurarea securității energetice a Republicii Moldova a fost principalul punct al discuției dintre premierul Pavel Filip și ministrul roman al Economiei, Dănuț Andrușcă. Cei doi oficiali au pus accent pe realizarea în termene cât mai restrânse a proiectului de prelungire a gazoductului Iași-Ungheni până la Chișinău, transmite libertv.md.

În această ordine de idei, a fost salutat,ă încă o dată, decizia de privatizare de către „Eurotransgaz” SRL (cu fondator unic SNTGN „Transgaz” SA) a ÎS „Vestmoldtransgaz”.

Filip și Andrușcă au pus accent pe cele patru etape de implementare a proiectului: îndeplinirea condițiilor suspensive, reorganizarea „Transgaz”, efectuarea procedurilor de achiziții și demararea lucrărilor de construcție, cel târziu în septembrie 2018. În prezent, autoritățile sunt pe ultima sută de metri în ceea ce priveşte realizarea condițiilor suspensive din contractul de privatizare. „Este esențială respectarea termenelor stabilite. Acesta este un proiect de suflet pentru mine”, a menționat, în context, ministrul Economiei al României.

Cele două părți au vorbit și despre interconexiunea sistemelor electroenergetice ale celor două state. În acest sens, a fost relevată importanța dinamizării colaborării cu Transelectrica.

Alte proiecte prioritare vizează eliminarea tarifelor de roaming, construcția unei autostrăzi, precum și a infrastructurii feroviare care să facă legătura între Republica Moldova și România. Inițiativa de eliminare a tarifelor la roaming urmează să fie discutată în cadrul următoarei ședințe comune a Executivelor de la Chișinău și București. „Astfel oamenii ar simți mesaje clare de apropiere”, a spus Pavel Filip.

Pavel Filip a reiterat recunoștința pentru asistența oferită de România, menționând că țara noastră a preluat experiența reușită a statului vecin în realizarea programului „Prima Casă” și în introducerea tichetelor de masă, iar ministrul Dănuț Andrușca a asigurat de tot sprijinul și pe viitor.

Sursa: evz.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *