Social

Tarifele pentru apă în Chișinău – micșorate de ANRE

Agenția Națională de Reglementară în Energetică (ANRE) a aprobat marți, 10 octombrie, în scădere tariful pentru apă în municipiul Chișinău. Locuitorii Capitalei vor plăti 10,79 de lei pentru un metru cub de apă, cu 33 de bani mai puțin decât actualul tarif.

Astfel, potrivit deciziei ANRE, a fost redus cu 2,5 lei tariful și pentru consumatorii non-casnici, adică pentru întreprinderi și companii, potrivit Vocea Basarabiei.

”Calculele prezentate de operator au fost supuse examinării având drept principiu suportarea de către consumatori doar a cheltuielilor justificate, necesare operatorului pentru desfășurarea activității în domeniul dat”, se arată în comunicatul ANRE.

De asemenea, pentru serviciul public de canalizare și de epurare a apelor uzate prețul achitat de consumatorii casnici rămâne neschimbat – 4,18 lei/m3, în timp ce consumatorii non-casnici vor achita cu puțin peste un leu mai puțin decât în prezent, adică 10,16 lei/m3.

Tarifele la apă și canalizare au fost modificate în ianuarie 2023. Până acum, locuitorii Capitalei achitau 11,12 lei pentru un metru cub de apă potabilă, iar tariful pentru întreprinderi era de 13,29 lei/m3.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *