Ultima oră

Ţările care au învins COVID-19, dar trebuie să facă asta din nou. Care este motivul pentru care după ce „au netezit” curba, aceasta a început să urce iar

Lideri din Singapore, Hong Kong, Taiwan, Coreea de Sud au prevăzut venirea coronavirusului şi în ţările lor după ce s-a întâmplat în China, amintindu-şi consecinţele virusului SARS, din urmă cu două decenii. Şi atunci oameni au murit şi economii au avut de suferit. Prin urmare, şi-au întărit politicile anti-imigiraţie devreme, au început să ia măsurile sanitare necesare şi au început să publice date clare şi importante. Au reuşit să netezească acea curbă înainte ca toată lumea să înţeleagă acest concept. Dar în săptămânile recente, acele curbe au început să urce din nou. Numărul cazurilor din aceste locuri sunt în urcare.

În Hong Kong, tendinţa ascendentă a început la data de 18 martie şi a făcut un salt pe 28 martie. Numărătoarea din Singapore a sărit de 47 pe 16 martie, iar de atunci, oraşul-stat a avut trei zile cu mai mult de 70 de cazuri raportate.

Cazurile noi din Taiwan au ajuns la un vârf în ianuarie, apoi, la mijlocul lui martie au ajuns la un maxim de 20 pe zi.Coreea de Sud a avut 86 de cazuri noi pe trei aprilie.

Aceste numere sunt în continuare scăzute, prin comparaţie cu Statele Unite de pildă, care a avut 983 de cazuri noi pe 16 martie şi 29/874 de noi cazuri pe 2 aprilie sau Italia, care, sperăm că a ajuns la un vârf de 21 martie cu 6.557 de raportări. Ce este alarmant la aceste noi cazuri este că se află în locuri în care numărul lor începea să scadă, iar acum încep din nou să urce. Din afara, acest lucru pare să sugereze nefericitul scenariu că întoarcerea bolii după ce măsurile luate de fiecare guvern în parte au fost mai înlesnite se întâmplă.

Aceste ţări „reimportă” boala, infecţiile fiind un rezultat al călătorilor care vin dinspre ţările care nu şi-au înăsprit măsurile pentru a lupta împotriva COVID-19.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *