UcrainaUE / Nato

Țările Uniunii Europene vor instrui 30.000 de soldați ucraineni în 2023

Comisia Europeană (CE) le-a propus statelor membre să aprobe un pachet de ajutor în valoare de 50 de miliarde de euro pentru a susţine Ucraina până în 2027, potrivit Le Point.

Țările Uniunii Europene vor pregăti 30.000 de soldați ucraineni în 2023, a anunțat, marți, Ministerul ucrainean al Apărării, în condițiile în care armata sa a lansat o contraofensivă menită să elibereze teritoriile ocupate de Rusia.

”În 2023, în cadrul misiunii de asistență militară a UE în Ucraina, este planificată pregătirea a 30.000 de militari ai Forțelor Armate ale Ucrainei, inclusiv soldați ai forțelor teritoriale de apărare”, a informat ministerul într-un comunicat postat pe Telegram.

”Obiectivul strategic este de a consolida capacitățile Forțelor Armate ucrainene pentru desfășurarea eficientă a operațiunilor, protecția suveranității și restabilirea integrității teritoriale a Ucrainei, (precum și) protecția civililor”, a continuat el.

Acest anunț vine în aceeași zi cu solicitarea Comisiei Europene către statele membre UE de a acorda o extindere bugetară de 50 de miliarde de euro bugetului Celor 27 pentru a ajuta Ucraina până în 2027.

”Trăim într-o lume complet diferită de cea din 2020 când a fost negociat bugetul multianual al UE”, a explicat, marți, președinta executivului european, Ursula von der Leyen, în cadrul unui briefing de presă la Bruxelles.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *