Culinar.md

Tarta rustică cu cireșe

 Mod de preparare
1. Pentru a face aluatul procedăm astfel: punem făină, zahărul și untul într-un castron și făamântăm cu degetele, până când aluatul seamană cu niște firimituri de pâine. Adăugam coaja rasă de portocală, gălbenușul de ou și apă, apoi frământăm până obținem un aluat moale și omogen. Îl învelim în celofan și îl lăsam 30 de minute la rece.

2. Într-o cratiță punem cireșele spălate și bine scurse de apă, zahărul și sucul de portocală. Fierbem la foc mic aproximativ 15 minute, până când cireșele se înmoaie și sucul scade devenind un sirop gros. Dăm deoparte și adăugăm esența de vanilie.

3. Pe o suprafață presărată cu faina, întindem aluatul în forma de cerc cu diametrul de aproximativ 30 cm. Rulăm aluatul pe sucitor și îl transferăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Cu ajutorul unei pensule îl ungem pe toată suprafața cu ou bătut. Presăram pesmețul în mijlocul cercului de aluat, lăsând o margine liberă de 4 cm.

4. Punem peste pesmet grămăjoare din amestecul de cireșe, apoi ridicăm marginea aluatului pentru a nu se scurge conținutul de fructe. Lăsăm mijlocul neacoperit. Ungem aluatul cu ou bătut și coacem tarta în cuptorul preîncălzit la foc mediu, aproximativ 25-30 de minute, până ce aluatul se rumenește frumos.

5. Servim plăcinta rece presărată cu zahăr pudră.

Sursa: gustos.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *