Tartine cu peşte afumat
Ingrediente:
– 100 gr somon afumat
– 100 gr șprot afumat
– pâine
– cremă de brânză sau unt
Mod de preparare
Toată lumea știe să facă tartine la micul dejun. Când faceți însă tartine cu pește afumat, aveți grijă să le mâncați imediat ce le pregătiți și să nu lăsați să se impregneze mirosul de afumătură în crema de brânză sau untul folosit.
Se poate întrebuința o cremă de brânză simplă sau una cu verdețuri, ceapă, ciuperci, după gustul fiecăruia.
Notă:
Preparatele culinare din pește sunt la mare căutare în gastronomia română, și nu numai. Proverbul spune: nicio masă fără pește. Peștele este o sursă de vitamine și minerale. El poate fi pregătit la grătar, prăjit, la cuptor și exemplele pot continua. Peștele este de asemenea recomandat în multe regimuri alimentare, întrucât conține puțin colesterol și asigură o digestie ușoară. Atenție! În diferite afecțiuni, peștele gras (crap, somon etc.) nu este indicat. Astfel, cei care doresc un regim de viață cât mai echilibrat trebuie să crească aportul de carne din pește.