CSI / Rusia

TASS: Percheziții la o locuință ce aparține jurnalistei ruse Ksenia Sobciak

Miercuri, poliţia rusă a întreprins percheziţii la o locuinţă ce aparţine jurnalistei şi prezentatoarei de radio şi televiziune Ksenia Sobciak, în cadrul unei anchete împotriva directorului său comercial, informează agenţia de presă TASS, citând surse din cadrul organismelor pentru aplicarea legii, transmite Reuters.

Sobciak, fiica fostului primar al oraşului Sankt-Petersburg, Anatoli Sobciak, mentor politic al lui Vladimir Putin, a fost implicată timp de mai mulţi ani în politica de opoziţie liberală şi a candidat împotriva lui Putin la preşedinţie în anul 2018.

Pe canalul său de Telegram, Ksenia Sobciak a dat de înţeles că acest dosar care a determinat percheziţia este unul motivat politic şi are legătură cu un documentar realizat de ea despre aplicarea torturii în închisorile din Rusia, relatează Agerpres.

Directorul său comercial a fost arestat pe 25 octombrie sub acuzaţia de extorcare. Potrivit TASS, care citează surse din cadrul organismelor de aplicare a legii, Sobciak nu figurează ca suspect în acest dosar.

Canalul Telegram al Kseniei Sobciak, care difuzează adesea informaţii critice la adresa politicii guvernului rus, numără 1,4 milioane de abonaţi, însă ea rămâne un nume controversat printre activiştii de opoziţie din Rusia, unii dintre ei susţinând că ea menţine legături cu Kremlinul, potrivit surselor citate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *