Femeia

Tata

Imaginea şi caracterul tatălui îşi pun adânc amprenta asupra viitoarelor noastre alegeri – vom fuma sau nu, vom citi sau nu, vom sări dintr-un serviciu în altul sau vom fi statornice.

Cele mai vesele momente din viaţa mea sunt asociate cu tata. Nu am avut în familie nicio cină tristă, toate se terminau în hohote de râs. Şi un criteriu foarte important în alegerea iubiţilor a fost de a mă opri la cei care îmi făceau zilele frumoase şi-mi arătau umorul ascuns în momentele penibile… Când l-am întrebat pe tata de ce avem atâtea cărţi în bibliotecă, mi-a răspuns: „Banii pentru ţigări i-am dat pe cărţi”. Tata nu a fumat niciodată faţă de noi şi nu a venit acasă mirosind a tutun. Iar atunci când unul dintre prietenii mei m-a întrebat: „De ce ai nevoie de atâtea cărţi?”, i-am spus la revedere.

Poveştile din copilărie au vocea tatei. În fiecare seară, era o altă poveste, despre lupul care se ducea la „Moldova-Film” (locul de muncă al tatei pe atunci), dar fără să-i aflu vreodată sfârşitul. Tata mereu adormea înainte de final… Astfel, sunt convinsă că un partener care ştie să comunice şi să spună poveşti înainte de somn e perfect pentru a deveni tatăl viitorilor tăi copii. Tata poate să uite data la care m-am născut, anul în care am absolvit facultatea, cu toate acestea, are o mare influenţă în alegerile mele zilnice.

Silvia Ursu
psihologie@timpul.md 

Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *