Social

Tatiana Ciaglic și Alexandru Postica, numiți de Parlament membri al CSM

Tatiana Ciaglic și Alexandru Postica au fost numiți de Parlament în funcția de membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Amebele proiecte de numire au fost aprobate cu votul deputaților din majoritatea parlamentară, transmite Jurnal.md.

Tatian Ciaglic a activat la Agenția de Administrare a Instanțelor Judecătorești, în perioada 2008 – 2013. De asemenea, din 2012 până în 2016, a fost membră a Consiliului de Mediere. Din 2020 până în 2022, a fost expertă în justiție la Institutul pentru Politici și Reforme Europene (IPRE).

Alexandru Postica este avocat și cofondator al aunui birou de avocați. A activat în domeniul drepturilor omului și dezvoltare strategică, deținând diverse funcții în cadrul ONG-ului Promo-Lex. Din februarie 2022, esre membru al Colegiului disciplinar pe lângă CSM.

Cei doi candidați au fost numiți membri ai CSM pentru un mandat de șase ani.

Menționăm că 12 candidați cu experiență profesională relevantă în drept, admiși la concurs printr-o decizie a Comisiei parlamentare juridice, numiri și imunități, au trecut prin procesul de verificare a integrității financiare și etice, desfășurat de Comisia Pre-Vetting, pentru a putea deveni eligibili să ocupe o funcție de membru în CSM.

De asemenea, comisia a emis trei decizii de promovare și nouă decizii de nepromovare a evaluării, patru dintre care au fost pe motivul retragerii din concurs sau nedepunerii în termen a declarației pentru 5 ani. Până în acest moment, 9 din cei 12 candidați evaluați au acceptat publicarea deciziilor Comisiei Pre-Vetting.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *