Actualitate

Te învinețești ușor? Iată ce spune asta despre tine

Te învinețești ușor? Poți avea o afecţiune ascunsă care împiedică procesul de coagulare al sângelui. Iată principalele cauze ale apariției vănătăilor care ar trebui să te pună puțin pe gânduri:
Vânătăile sau echimozele pot apărea la oricine, chiar și în urma unei mici lovituri. Acestea reprezintă mici leziuni ale pielii, de culoarea roșiatică la început, însoțite uneori de o umflătură (edem). Echimozele apar, în general, în urma unor accidentări, fie că sunt voluntare sau nu, iar sub piele vei observa în scurt timp vase de sânge sparte.
Femeile se învinețesc mult mai repede decât bărbații.
Acest lucru se datorează faptului că bărbații au o piele mai groasă cu mai mult colagen, care protejează vasele de sânge de eventualele traume. Este important să știm că echimozele nu reprezintă o gravă problemă de sănătate, dar asta nu înseamnă că trebuie să le ignorăm.
Iată 5 motive pentru care te învinețești ușor:

1. Medicamentele

Anumite medicamente antiinflamatoare sau anti-coagulante împiedică organismul să formeze cheaguri de sânge și subțiază pielea. Astfel, orice mică lovitură ne poate aduce vânătăi.

2. Razele solare

Cu siguranță multe femei consideră soarele ca fiind un aliat de nădejde al frumuseții pielii pe timpul verii datorită bronzului perfect pe care acesta îl oferă. Trebuie să știi că expunerea pentru un timp îndelungat în razele soarelui provoacă subțierea pielii și micșorarea cantității de colagen din țesuturi. Chiar dacă ne dorim un bronz perfect, ar trebui să ne gândim că nu vrem și vânătăi.

3. O boală nedetectată

Se poate întâmpla ca pielea noastră să fie subțire chiar dacă nu ne expunem mult la soare sau chiar fără să facem lucruri care să provoace vânătăile. Putem avea o boală genetică ascunsă de care să nu fim conștienți. Bolile incriminate în acest sens sunt, printre altele: hemofilia, leucemia, sindromul Cushing. Este mai mult decât obligatoriu să consulți un medic specialist…

4.Un deficit de vitamina C și K

Un set complet de analize își asigură liniștea de care ai atâta nevoie. Apoi, nu uita că alimentația sănătoasă și completă este cea care asigură organismului întregul spectru de vitamine și minerale.

5.Moștenirea genetică

Dacă pielea ta se învinețește prea ușor, mulțumește-le părinților pentru această sensibilitate exagerată a capilarelor. Dincolo de gluma nevinovată, moștenirea genetică joacă un rol important în această chestiune. Nu e nimic grav…

Sursa: avantaje.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *