Femeia

Te plictiseşti în cuplu… Ce e de făcut?

Nu trece direct la înlocuirea ei, căci vei repeta aceleaşi greşeli pe care le-ai făcut în relaţia actuală. Nicio relaţie nu poate fi mereu proaspătă şi surprinzătoare…

Pentru a evita blazarea în cuplu, ai grijă şi nu confunda:

• treburile casnice cu obligaţiile strict personale – ele sunt necesare şi trebuie făcute de cine are la un moment dat mai mult timp pentru ele, astfel încât să nu se creeze un disconfort în casă;
• ajutorul primit de la soţ pentru treburile din casă cu dragostea lui. De aceea, discutaţi şi rediscutaţi periodic felul şi ritmul în care veţi asigura acoperirea tuturor muncilor de casă;
• treburile casnice cu îndatoririle de soţie. Nu au nicio legătură.

Ce mai poţi face pentru a salva relaţia:

• Oferă înainte de a cere de la partener – şi nu pentru a-l face pe partener să se simtă obligat, dator, ci pentru că, făcând lucruri pentru celălalt, nu îi oferi doar lui, ci, în primul rând, tot vouă, investind în relaţia voastră.
• Respectă pasiunile celuilalt, timpul lui personal, dorinţa lui de a avea şi momente de singurătate, momente cu prietenii, cu colegii, cu altcineva decât cu tine şi copilul.
• Triază cu atenţie ce e cu adevărat intolerabil în comportamentul partenerului și ceea ce nu e decât propria ta frustrare că ţi-a fost încălcată autoritatea.
• Respectă-te pe tine ca om şi nu te pune în situaţii jenante, respectă-ţi partenerul/partenera şi încearcă să nu îl/o pui în situaţii penibile.
• Fii foarte atent(ă) la ce spune partenerul, nu la ce crezi tu că ar vrea să spună, ascultă şi auzi, în acelaşi timp, şi taci când vorbeşte. Dacă vorbiţi în acelaşi timp, cine mai ascultă?
• Nu mai ataca subiectele tabu – părinţii fiecăruia dintre voi, prietenii, inteligenţa, competenţa şi nu mai faceţi comparaţii între partener şi ceilalţi, fie ei prieteni, personaje de film sau de romane. Partenerul e unic.

Oare cei care nu ajung la blazare, cum fac? Pentru că unii oameni trăiesc în cupluri vii, în care dragostea trăieşte şi e evident că ştiu să se respecte. Mai întâi pe ei înşişi, ca să îl poată respecta pe partener. Se respectă şi nu îşi permit lor înşişi să se umilească prin gelozie, aşteptând să facă partenerul gesturi de tandreţe, suferind în tăcere că nu le face, ci au permanent grijă să investească în relaţie.

Sunt conştienţi că fericirea individuală stă în puterea fiecărui om în parte. Şi fac totul ca să menţină această stare de fericire personală, din care pot dărui nelimitat şi copilului, şi partenerului de viaţă. Ei nu se plâng, nu critică, nu judecă, nu aşteaptă ca soarta să le împlinească dorinţele, ci dăruiesc, dăruiesc, dăruiesc. Iubire, atenţie, cuvinte frumoase, pricepere, răbdare, respect.

Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *