Atitudini

Te uită cum ninge`n decembre

Ultima lună din an întotdeauna este mai încărcată pentru femei decât pentru bărbaţi. De cele mai multe ori, ne gândim la cadourile tuturor membrilor din familie, la meniul de sărbători sau la felul în care ne vom împodobi locuinţa. Rar am văzut bărbaţi care să se gândească la aceste lucruri, ei preferând să lase toată alergătura pentru ultimul moment.

Luna decembrie este una foarte aglomerată din punctul de vedere al sărbătorilor. Totul începe peste câteva zile cu Moş Nicolae, apoi Moş Crăciun şi Revelionul dau năvală peste noi şi ne intră în case, dar şi în buzunare. Cu toate acestea, eforturile merită doar pentru a vedea un zâmbet pe faţa celor dragi, bucuria de a primi un cadou şi surpriza unor gesturi neaşteptate.

La mine Moş Nicolae vine mereu doar cu dulciuri, fructe şi bani, mai mult simbolic. Încă se păstrează tradiţia asta şi atunci când eram mic copil era o bucurie să-mi lustruiesc ghetuţele de cu seară în aşteptarea lui. De când am crescut, am început şi eu să cumpăr cadouri, nu doar să primesc. An de an mă confrunt însă cu aceeaşi dilemă: ce cadouri să cumpăr şi de unde? Odată ce treci de variantele deja folosite, precum rame foto, parfumuri, ceasuri, haine, căni şi altele, nu prea par să mai rămână aşa de multe opţiuni. Încep să mă gândesc apoi şi la nevoile alor mei şi uneori nu reuşesc să-mi dau seama de ce ar mai putea avea nevoie. Îmi doresc să pot dărui mai mult decât un obiect de care să uite apoi şi care să fie adăugat la o colecţie strânsă de-a lungul timpului, ceva personalizat, care să fie încărcat cu sentimente şi care să se păstreze în timp.

Am observat în ultimii doi-trei ani un interes din ce în ce mai mare pentru cadourile handmade. Sunt o alternativă originală şi de efect pentru un cadou. Materialele din care sunt fabricate şi designul pot să surprindă şi să bucure. Chiar şi o felicitare realizată „în casă” din carton colorat, vată pentru ninsoare, un om de zăpadă şi un mesaj personalizat poate însemna mai mult decât una cumpărată din librărie, nu credeţi? Pentru aceste cadouri simbolice făcute acasă avem însă nevoie de mai mult timp şi trebuie să ne apucăm cu ceva timp înainte ca să reuşim să facem câte ceva pentru fiecare. Apropo, anul acesta de Moş Nicolae aţi pregătit cadouri pentru cei mici?

Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *