Spectacole

Teatrul Nottara din Bucureşti vine la Chișinău

Spectacolele teatrului bucureştean vor fi prezentate pe scena Teatrului de Revistă „Ginta Latină”.

În cadrul unei conferinţe de presă, care a avut loc astăzi în capitală, directorul Teatrului de Revistă „Ginta Latină”, Tudor Ţărnă, a menţionat că prin acest proiect instituţia urmăreşte scopul de a stabili un acord de parteneriat cultural dintre Bucureşti şi Chişinău.

Prezent la eveniment, secretarul de stat al Ministerului Culturii, Andrei Chistol, a constatat că turneele teatrelor din Bucureşti la Chişinău au devenit deja o tradiţie. „Sperăm că aceste contacte culturale se vor dezvolta şi pe viitor”, a subliniat Andrei Chistol.

Directorul Teatrului Nottara din Bucureşti, Marinela Ţepuş a mulţumit conducerii Teatrului de Revistă „Ginta Latină” pentru invitaţia de a efectua un turneu la Chişinău.

„Acest turneu este pentru noi ca un bonus. Vorba e că de mai mulţi ani sediul teatrului nostru de pe bulevardul Magheru din Bucureşti este avariat, astfel încît prezentăm spectacole pe diverse scene din capitala României. Am venit cu trei spectacole, care cuprind toate generaţiile de actori. Sînt spectacole diferite din punct de vedere stilistic. Avem cinci autori români contemporani, pe care îi jucăm frecvent”, a afirmat Marinela Ţepuş.

Astăzi, la ora 18.30, Teatrul Nottara din Bucureşti va prezenta spectacolul „Un pic prea intim” de Rajiv Joseph, regie şi ilustraţie muzicală – Cristi Juncu. Din distribuţie fac parte actorii Andi Vasluianu, Cristina Florea, Laura Vasiliu, Catrinel Dumitrescu, Diana Roman, Irina Velcescu şi Dan Bordeianu.

Mîine, la aceeaşi oră, teatrul bucureştean va juca spectacolul „Vizitatorul” de Eric-Emmanuel Schmitt, în regia lui Claudiu Goga. Pe scenă se vor produce actorii Alexandru Repan, Mircea Andreescu, Crenguţa Hariton şi Cristian Nicolae.

În ultima zi de turneu actorii bucureşteni Dani Popescu, Vali Pena şi Dan Bordeianu vor prezenta „Funcţionarul destinului” de Horia Gârbea, regie – Anca Maria Colţeanu.

Teatrul Nottara din Bucureşti are 120 de angajaţi, dintre care 55 sînt actori.

Moldpres


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.