Cultură

Teatrul rezistă și în epoca computerizată!

– Credeți că teatrul face față provocărilor provocate de boom-ul tehnologic?

– N-are cum să nu facă față. Teatrul mereu a fost o alinare și o oglindă a sufletului. Nu există măcar o persoană care să nu se regăsească într-o piesă de teatru. Teatrul abia învie, abia vine să cucerească mințile astea adormite de pe pământ. 

– Sunteți și regizor și actor. Cum se împacă aceste două profesii? 

– Dacă n-aș fi actor, nu aș înțelege niciodată ce vrea un actor cu adevărat. Aici mă refer la rolurile mai complicate, mai plăcute ori mai puțin plăcute. Când spun că Iuliana sau David trebuie să îi joace pe Romeo și Julieta, de exemplu, știu că lor li se potrivește aceste roluri mănușă, deoarece mă pun mereu în locul lor. Ca să fii un regizor bun, mai întâi trebuie să fii un actor pierdut. 

– De ce ați ales să prezentați „Intrusa” pe scena din Chișinău și nu altă operă tradițională? 

– Întâi de toate, „Intrusa” este o pantomimă, iar pantomima este mult agreată de către spectatorii de toate vârstele. Nu că am vrut să-i cucerim pe chișinăueni cu o primă operă jucată, dar m-am gândit ca e bine ca si moldovenii să privească un spectacol tulburător despre destinul femeii, despre pasiune şi erotism. 

– Actorii au fost aleși pe sprânceană, i-ați căutat mult timp? 

– Sunt actori foarte buni, am muncit mult cu ei. Nu vreau să mă laud, dar sunt foarte flexibili, acum pot să râdă, acum pot să plângă. Așa că i-am ales pe unii din cei mai buni, că nu puteam veni la confrații noștri de peste Prut fără ceva special. 

– Care este diferența dintre publicul din România si publicul din Republica Moldova? 

– Nu am văzut nicio diferență, aceleași aplauze, emoții. Pe alocuri mi-a părut mai ascultător și mai concentrat, iar asta îi oferă o doză de rafinament. Atunci când omul ascultă mai atent, selectează doar ce-i mai bun și totodată se simte și ochiul critic, asta mi-a plăcut enorm.

– Promiteți să mai veniți la Chișinău? 

– Dacă ar fi după mine, aș rămâne aici. Chișinăul pentru mine a fost și va rămâne un oraș cu o inimă caldă și ospitalieră. Mereu am fost întâmpinați aici regește, iar pentru un actor asta contează foarte mult. 

– La final un mesaj pentru cititorii TIMPULUI. 

– Veniți, veniți și iar veniți la teatru!
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *