Externe

Teheranul susține că gruparea Stat Islamic plănuiește la Raqqa atentate contra Iranului

Într-un interviu pentru postul libanez de televiziune Al-Mayadeen, ministrul securității iranian Mahmoud Alavi a declarat că, în cazul în care Iranul nu ar fi combătut terorismul în Siria și Irak, atunci ar fi trebuit să facă acest lucru pe teritoriul iranian, oficialul justificând astfel rolul țării sale în conflictul din Siria ca o problemă de securitate națională.

Iranul, care se învecinează la vest cu Irak, a indicat recent că a trimis în Siria membri ai forțelor sale armate pentru a sprijini armata regimului președintelui Bashar al-Assad contra rebelilor sirieni și militanților SI ce încearcă înlăturarea sa de la putere.

În Iran există două forțe armate — o armată obișnuită ce servește ca forță de apărare și Corpul Gardienilor Revoluției Islamice, creat după revoluția de la finalul anilor ’70 pentru a proteja țara împotriva adversarilor interni și externi.

Potrivit Reuters, se pare că membri ai ambelor forțe luptă în conflictul din Siria, izbucnit în urmă cu cinci ani. De asemenea, trupe iraniene ar lupta contra pozițiilor SI din Irak.

”Raqqa este unul dintre locurile unde Stat Islamic plănuiește acțiuni și complotează contra Iranului”, a spus Alavi, în interviul pentru postul TV libanez citat.

Sursa: Agerpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *