Social

Teleradio-Moldova ar urma să se mute la un nou sediu: TRM a semnat un Memorandum de înțelegere cu radiodifuzorul public din Georgia

Directorul general al Companiei „Teleradio-Moldova”, Vlad Țurcanu, şi omologul său de la radiodifuzorul public din Georgia, Tina Berdzenishvili, au semnat astăzi, 22 august, la Chişinău, un Memorandum de înțelegere ce se înscrie în reforma teleradiodifuzorului naţional din Republica Moldova, transmite MOLDPRES.

„Georgia ne va transmite un proiect arhitectural modern, după care la Tbilisi s-au construit noi sedii şi studiouri. Acest proiect este parte dintr-un program complex de reformare şi renovare a Companiei „Teleradio-Moldova”, pe care planificăm să-l realizăm împreună cu partenerii externi”, a declarat la evenimentul de semnare a documentului Vlad Ţurcanu.

Aastfel, potrivit sursei citate, noul sediu prevede birouri, studiouri, un modul separat modern şi va avea o suprafaţă de circa nouă mii de metri pătraţi. Proiectul urmează să fie implementat în 30 de luni, costul acestuia fiind de 17 milioane de euro, fără echipament.

„Utilajul va fi procurat ulterior, din fonduri proprii şi de la donatori”, a mai explicat directorul TRM.

Radioteleviziunea georgiană se află de trei ani într-un asemenea proces de reorganizare, timp în care a reușit să pună în aplicare o formulă modernă de organizare editorială, care cuprinde între altele un sistem integrat de știri TV, radio și multimedia. 

„Pentru a-și îndeplini misiunea publică de a transmite emisiuni de educare, culturale și distractive, pentru a fi reprezentativă pentru întreaga societate, pentru a se dezvolta ca o entitate în care să se regăsească toate grupurile din societate, televiziunea publică georgiană încurajează și finanțează producții ale studiourilor independente cu care își completează grila de emisie”, a specificat Țurcanu.

Totodată, el a subliniat că există o similaritate considerabilă între problemele și soluțiile aplicabile între cei doi radiodifuzori publici din Georgia și Republica Moldova.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *