Actualitate

Televiziunea 10TV își întrerupe emisia ca urmare a hărțuirii și presiunii exercitate de Consiliul Audiovizualului din R. Moldova

Cenzură și încălcarea libertății de exprimare

Cu profundă dezamăgire, televiziunea 10TV din Basarabia a fost nevoită să ia o decizie drastică – întreruperea difuzării serviciului media audiovizual în Republica Moldova. Motivul acestei acțiuni radicale îl reprezintă hărțuirea constantă și presiunea exercitată asupra noastră de către Consiliul Audiovizualului, sub conducerea Lilianei Vițu-Eșanu, numită în funcție de către deputații din PAS.

Suntem acum într-o situație în care, în ciuda eforturilor noastre de a respecta toate normele și reglementările impuse de lege, suntem victimele unei campanii orchestrată de hărțuire din partea Consiliului Audiovizualului. Aceasta nu este o acuzație nefondată. Comportamentul acestui organism a creat o atmosferă constantă de presiune asupra noastră, punând în pericol desfășurarea activităților noastre într-un mod liber și nepărtinitor.

Motivația politică evidentă și inacceptabilă din spatele hărțuirii televiziunii 10TV este alarmantă. Înțelegem importanța impunerii unor reguli și reglementări pentru mass-media, în vederea asigurării obiectivității și echilibrului în informare. Cu toate acestea, acțiunile Consiliului Audiovizualului depășesc cu mult limitele acestei mandate și devin un instrument politic menit să distrugă vocea critică a televiziunii noastre. .

Cu toate acestea, cel mai revoltător aspect al acestei situații este faptul că, în timp ce televiziunea 10TV, care a difuzat exclusiv conținut în limba română timp de 7 ani și a fost singura televiziune privată românească din Basarabia, este supusă hărțuirii și presiunii, televiziunile controlate de oligarhul fugar Șor continuă să transmită fără probleme.

Această situație a televiziunii 10TV din Basarabia și hărțuirea la care suntem supuși din partea Consiliului Audiovizualului scoate la iveală o problemă gravă legată de libertatea presei și independența media în Republica Moldova.

Într-o democrație autentică, protejarea și promovarea libertății presei și pluralismului de opinii ar trebui să reprezinte priorități absolute, și nu să fie folosite drept instrumente de cenzură și control politic.

Este profund îngrijorător faptul că Consiliul Audiovizualului este o simplă bâtă politică în mâinile unor politicieni meschini.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Ce emisiuni distractive ai vrea sa vezi Николае? Boarfe, cancan tigani si tiganisme ma ba sa-mi bag ca la TV romanesti unde s-au adunat toate vomitaturile? Roman fiind mi-e greata de TV RO si desigur de presa. De fapt nu prea am timp sa casc gura la o gasca de retarzi.

  2. Guvernarea Republicii Moldova nu acceptă libertatea de exprimare. Foarte posibil că din pricina asta vor veni la putere forțele pro-rusești la viitoarele alegeri, dacă nu cumva guvernarea va falsifica alegerile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *