IT&C

Televiziunea publica va fi condusa de Angela Srbu

Angela Sarbu a fost aleasa sambata in functia de director al postului public de televiziune „Moldova 1”, cu votul a sase din cei noua membri ai Consiliului de Observatori al Companiei „Teleradio-Moldova”. Noua sefa are 36 de ani si nu a lucrat pana acum in domeniul TV. In schimb, are o vasta experienta de management media, fiind multi ani in fruntea Centrului de Jurnalism Independent.

Faptul ca nu a activat in televiziune nu e o problema pentru noua directoare a „Moldova 1”: „Specialistii vor face emisiunile televizate, iar directorul postului are sarcina sa gaseasca acesti specialisti si sa organizeze buna functionare a institutiei”, sustine Angela Sarbu. Ea promite sa faca reforme serioase, astfel ca TV „Moldova 1” sa devina o televiziune cu adevarat publica, independenta, transparenta si profesionista. Pentru asta isi propune, intai de toate, sa inlature influenta factorului politic si sa ridice calitatea produsului mediatic. „Evaluarea si restructurarea departamentelor de stiri sunt actiuni prioritare, asa incat „Moldova 1” sa difuzeze stiri si reportaje de calitate, echilibrate, relevante pentru public.

Nu vor fi acceptate spre difuzare produsele informative care nu corespund standardelor minime de calitate si deontologie jurnalistica”, se spune in strategia prezentata la concurs de A. Sarbu. Totodata, ea considera ca la formarea politicii si continutului editorial trebuie consultata opinia publica, cadrele urmeaza sa participe cat mai des la stagii de profesionalizare, concursuri si traininguri, iar cheltuielile si rapoartele de activitate ale companiei trebuie sa fie cat mai transparente.

Odata cu alegerea noului director al „Moldova 1” s-a incheiat schimbarea conducerii la institutia publica a audiovizualului. Anterior, Constantin Marin a fost ales presedinte al IPNA Compania „Teleradio-Moldova”, iar Alexandru Dorogan – director al „Radio Moldova”. Functiile respective ramasesera vacante dupa ce fostii sefi au fost demisi la finele anului trecut.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *