CSI / Rusia

Televiziunile federale din Rusia au ignorat subiectul copilului decapitat. Pentru a nu deranja ”liniștea națională”

În acelaşi timp, Kremlinul a sprijinit decizia da a nu relata „spectacolul nebuniei”.

Amintim că ieri dimineaţă, într-un apartament de pe bulevardul Narodnoe Opolcenie din Moscova, a fost descoperit cadavrul decapitat al unui copil. Lângă staţia de metrou din apropiere, „Oktiabrskaia” a fost reţinută o femeie care flutură capul copilului strigând „Allah Akbar”. S-a dovedit că femeia – originară în vârstă de 38 de ani din Uzbekistan, Giulcera Bobokulova – era bona copilului ucis.

Absenţa ştirii pe principalele canale federale a atras atenţia agenţiei RBC. Reporterii au verificat rapoartele de ştiri ale canalelor „Rossia-1”, NTV, Ren-TV şi TVC, difuzate după arestarea suspectei de oribila crimă şi nu au găsit nicio menţiune cu privire la uciderea copilului.

Vestea despre crimă de la staţia de metrou „Oktabrskaia” a fost reflectată doar o dată pe REN-TV. Reportajul despre uciderea copilului a apărut în jurnalul de ştiri de la 12:30. La celelalte jurnale, de la 16:30, 19:30 şi 23:00, jurnaliştii REN-TV nu au mai difuzat cazul de rezonanţă.

Doi angajaţi de la două canale federale diferite au declarat că radiodifuzorii au primit recomandarea de a nu prezenţa ştirea despre uciderea sălbatică a unui copil la Moscova, de teamă atragerii atenţiei asupra problemei naţional-religioase.

Kremlinul neagă aceste afirmaţii, susţinând că decizia de a nu prezenţa ştirea au luat-o posturile tv. „Nu este adevărat, canalele au refuzat se arezinte această nebunie, dar noi le sprijinim ..”, a declarat secretarul de presă al Kremlinului, Dmitri Peskov. 

sursa: paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *