Timpul Liber

Tendinţe potrivite pentru fiecare din noi

Tendinţele sunt la fel de diferite ca şi oamenii – tradiţionalişti, exuberanţi, calmi, explozivi, veseli, europeni, asiatici, americani sau africani. La fel ca şi oamenii, moda se maturizează sau dă în mintea copiilor, se reactualizează, creşte, eşuează, se dezvoltă. Vedeţi mai jos câteva direcţii în moda primăvară/vară 2013. Aşa, ca să aveţi de unde alege, pe gustul vostru.

Patchwork reactualizat. În traducere directă, „patchwork” înseamnă „peticire” sau „cârpeală”. E aceeaşi tehnică pe care o foloseam la orele de educaţie tehnologică pentru a coase haine păpuşilor sau o faţă de masă din mai multe resturi de materiale. În acest sezon, au folosit tehnica patchwork într-un mod mai incisiv, grafic şi geometric, utilizând culorile în blocuri mari.

Denim elegant. Ce a fost odată un material potrivit pentru muncile zilnice, iar ulterior un simbol al designului de lux, materialul de blugi este astăzi o balanţă echilibrată a celor două tendinţe – elegant şi sofisticat, croit în piese simple şi utilitare.

Ţesătura în formă de păianjen, folosită fie la crearea unor piese propriu-zise, fie drept stofe de legătură, a reactualizat transparenţa în perioada sezonului cald.

Foarte multe rochii, fuste şi topuri au fost din materiale cu imprimeu de piton. În cazul unor designeri, imprimeul de reptilă a fost combinat cu alte materiale şi prezentat în cele mai moderne nuanţe, precum corai sau argintiu metalic.

Lookul asiatic, reprezentat în special de portul tradiţional japonez, revine în atenţia iubitoarelor de modă. În acest sezon, chimonourile, cordoanele late, formele origami, imprimeurile cu dragoni sau flori de cireş vor fi la mare căutare. Iar unde este cerere, designerii au decis să facă şi oferta.

TIMPUL (Suplimentul Femeia)

Puteţi urmări ştirile Timpul.md şi pe Facebook!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.