Timpul Liber

TENDINȚE SAU FIȚE? Moldovenii care vor să îl primească pe Moș Crăciun cu soare dau 1.000 euro și pleacă în Dubai

Una din destinaţiile preferate ale moldovenilor rămâne România, cu zona Poiana-Brașov și în special Vatra Dornei, precum și Ucraina – Bukovel care de anul trecut rămâne a fi o zonă destul de solicitată datorită îmbunătăţirii serviciilor, deasemenea zonele montane ale Bulgariei cu un interes sporit sunt Bansko, Pomporovo. Zona montană a Austriei este un punct de odihnă tot maisolicitat în rândul moldovenilor, au crescut numărul moldovenilor care preferă Franţa.

Agențiile de turism au înregistrat o creștere a numărului moldovenilor care vor să se odihnească la munte cât şi a celor care aleg Ţările Arabe.

Turiștii cu venituri mai mult peste mediu sunt și cei care optează pentru o vacanță departe de iarna de aici și investesc într-o călătorie în Țările Arabe, care, datorită lansării zborurilor directe de pe 22 noiembrie curent cu această destinaţie, numărul turiştilor moldoveni este în creştere.

Preţul unui sejur de 5 nopţi în România, care include cazarea, transportul şi micul dejun porneşte de la 150 de euro, pentru Bulgaria turiştii moldoveni vor cheltui înjur de 240 de euro, iar pentru Ucraina preţurile sunt mai piperate şi costă de la 250 de euro însus, din acest motiv numărul solicitărilor pentru această destinaţie este mai mic.

În ţările exotice costul unei vacanţe este mai ridicat şi porneşte de la 1000 de dolari în Dubai, în Sri Lanka o persoană va cheltui în jur de 1000 de euro, una dintre cele mai scumpe destinaţii este vacanţa în Maldive unde preţul este in jur de 1.500 de euro.

sursa: ipn.md, evz.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *