Actualitate

TENSIUNI între Marea Britanie și Rusia: 23 de diplomați ruși vor fi EXPULZAȚI din Regatul Unit

Fostul ofițer de informații militare, 66 de ani, GRU, Serghei Skripal, și fiica sa de 33 de ani, Julia, au găsit pe 4 martie pe o bancă din apropierea centrului comercial The Maltings din Salisbury. Au fost spitalizați într-o comă.

Poliția britanică a calificat incidentul drept o încercare de asasinat. Teresa May a spus că otrăvirea a fost efectuată cu ajutorul agentului nervos “Novice”, care a fost dezvoltat în URSS și Rusia. Ea a numit cea mai probabilă versiune a implicării Rusiei în incident. Ulterior, versiunea a fost susținută de președintele american Donald Trump.

Rusia neagă implicarea în otrăvirea lui Skripal. Secretarul de presă al președintelui Dmitri Peskov a declarat că Moscova și-a adus poziția în Londra pe canalele diplomatice. „Se compune din faptul că Moscova nu are nimic de-a face cu incidentul care a avut loc în Marea Britanie”, a spus Peskov.

Totodată, un alt bărbat a decedat în circumstanţe neelucidate în martie 2013 în locuinţa sa din Marea Britanie. Este vorba despre Nikolai Gluşkov, prieten şi asociat al fostului oligarh rus Boris Berezovski, duşman înveterat al lui Vladimir Putin. 

Sursa: 10TV.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *