Chișinău

Tensiuni la primărie. Chirtoacă îi aduce noi acuzații lui Cârlig

Dorin Chirtoacă i-a reproșat pretorului de Râșcani, Mihai Cârlig, că ar fi implicat în scheme frauduloase de înstrăinare a bunurilor întreprinderii municipale „Speranța-Unic” S.A. Astăzi urma să aibă loc licitație de vânzare a unui imobil de pe strada Alba-Iulia 1, cu o suprafață de 116 m2, însă primăria ar fi reușit să pună sechestru pe proprietarea întreprinderii. „L-ați adus pe respectivul Cheptea care este director astăzi la „Speranța-Unic” și vinde acum mai multe imobile, iar taică-său este acționar minoritar. Ei vând pe bucăți „Speranța-Unic”, dar dvs. vă faceți că plouă și că nu știți nimic în calitate de președinte al consiliului de administrație. Credeți că vă crede cineva?”, l-a întrebat revoltat primarul. 

La rândul lui, Mihai Cârlig a declarat că nu știa de licitație și că numai acționarul majoritar, Consiliul Municipal din Chișinău, are dreptul să vândă proprietatea întreprinderii. El a pus reacția primarului pe seama nervilor. ”Este o criză de nervi. Eu văd că în ultima perioadă, primarul vrea multe, dar tot timpul nu poate și asta îl duce într-o situație mai dificilă”, a declarat pretorul. 

Săptămâna trecută, Dorin Chirtoacă a declarat că îl va demite pe Mihai Cârlig din funcția de pretor și va propune excluderea lui din Partidul Liberal din cauza situației create la „Speranța-Unic”, o întreprindere de confecții și reparație a îmbrăcămintei.  În februarie, administratorul acesteia era cât pe ce vândă un imobil de 500 m2 care aparține acestei instituții.

Timpul.md (I.M.)

Puteţi urmări ştirile Timpul.md şi pe Facebook!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.