Economie

Tentativă abuzivă de a lipsi încă un operator de dreptul de a emite „Carte Verde”?

Această încercare abuzivă de restrângere a concurenţei pe piaţa de asigurări a fost votată la 27 septembrie 2013 de către companiile de asigurări: Moldasig S.A., Asito S.A., Victoria Asigurări S.A. şi Klassika Asigurări S.A. în cadrul adunării generale a membrilor Biroul Naţional al Asigurătorilor de Autovehicule (BNAA).

Grawe atrage atenţia autorităţilor publice competente şi publicului larg, că la şedinţa din 27 septembrie 2013, decizia de excludere a fost luată în lipsa motivată şi anunţată din timp a reprezentatului Grawe şi până în prezent compania nu a fost informată oficial despre vreo decizie planificată sau adoptată, aflând despre aceasta doar din presă. Totodată, la adoptarea deciziei, companiei nu i s-a respectat dreptul de a face cunoştinţă cu acuzaţiile aduse de BNAA şi de a clarifica alegaţiile înaintate. 

Decizia neîntemeiată a BNAA poate fi privită ca o tentativă a anumitor jucători de pe piaţa de asigurări să restrângă concurenţa pe unul din segmentele cu cele mai mari vânzări şi profituri. Procedura urmată de BNAA cu greu poate fi calificată drept una corectă şi transparentă dacă patru companii pot exclude pe a cincea în absenţa sa, şi fără a-i acorda şansa să aducă explicaţii şi argumente. 

Grawe nu va accepta excluderea sa ilegală din Sistemului Internaţional de Asigurare Carte Verde şi, având încredere în supremaţia legii, recurge la toate căile legale prevăzute de legislaţia Republicii Moldova.

Despre Grawe Carat Asigurări S.A.

GRAWE Carat Asigurări S.A. face parte din grupul GRAWE, un concern financiar internaţional cu sediul central în Austria (Grazer Wechselseitige Versicherung AG), care este prezent pe piaţa moldovenească din anul 2002 în calitate de companie cu drept de prestare a serviciilor în domeniul asigurărilor de viaţă, iar din 2009 şi în domeniul asigurărilor generale. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *