Social

TERIFIANT! O femeie și-a pus capăt zilelor în prezența fiicei de 10 ani, după ce soțul a încercat să aplice violența asupra ei a doua oară în aceeași zi. Bărbatul – plasat în arest preventiv

Procuratura raionului Fălești, a finalizat urmărirea penală și a expediat în instanța de judecată cauza penală, în privința unui bărbat, învinuit de violență în familie care s-a soldat cu sinuciderea victimei.

Potrivit Procuraturii Generale (PG), în rezultatul acțiunilor de urmărire penală, întreprinse de angajații Procuraturii raionului Fălești și ai Inspectoratului de Poliție Fălești, s-a stabilit, că învinuitul, sistematic aplica violenţa asupra soţiei și a copiilor, manifestată fizic şi psihic prin amenințări verbale, înjurături şi aplicarea de lovituri, transmite Replicamedia.md.

Pe parcursul conlocuirii cu victima, pentru unele acțiuni violente, învinuitul a fost sancționat contravențional de mai multe ori.

Deși anterior a fost sancționat, învinuitul a continuat acțiunile sale infracționale, astfel că la 15 mai 2022, fiind în stare de ebrietate alcoolică, aproximativ în jurul orei 11:00, în timp ce se afla la domiciliul comun cu familia, a inițiat în prezența copiilor minori un conflict cu soția sa exprimat prin aplicarea asupra soției a multiplelor lovituri cu pumnii și picioare pe diferite părți ale corpului, cauzându-i ultimei, conform raportului de expertiza, leziuni corporale medii.

În aceeași zi, aproximativ la orele 20:30, învinuitul, încălcând ordinul de restricții emis în privința acestuia, a venit la domiciliul comun cu victima, urmare a cărui fapt victima, fiind sub influența frământărilor apăsătoare, apărute în rezultatul comportamentului agresiv al soțului, manifestat sistematic prin persecuție, jignire, înjosirea demnității, şi cauzarea vătămărilor corporale, s-a încuiat într-o odaie și în prezența fiicei minore de 10 ani, a recurs la actul de sinucidere prin strangularea cu un colan.

La moment, învinuitului se află în arest preventiv.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *