Ultima oră

Termocom: salarii plătite şi conturi blocate

În două săptămâni pe conturile Termocom s-au adunat 63 milioane de lei. M. Cernei a informat că în prezent sunt deblocate doar conturile bancare ale CET -1 şi CET-2. În schimb Termocom nu are acces în continuare la sumele adunate din achitările consumatorilor, ceea ce face imposibilă efectuarea plăţilor către CET-1, CET-2 şi Chişinău-Gaz.

Întrebat de primarul general Dorin Chirtoacă dacă angajaţii Termocom şi-au primit salariile, M.Cernei a declarat că acestea au fost plătite deja. Solicitată de TIMPUL, purtătorul de cuvânt al întreprinderii, Iuliana Boguşevschi, a spus, fără să aducă detalii, că achitarea salariilor a fost posibilă după ce părţile au ajuns la un numitor comun în această chestiune. Precizăm că pentru achitarea salariilor Termocom avea nevoie de circa 8 milioane de lei. Toţi angajaţii îşi primesc banii pe cardurile Băncii de Economii

Conturile Termocom au fost blocate de Banca de Economii la cererea Moldova-Gaz din cauza datoriei de 20 milioane de lei acumulate de întreprindere din 2007.  

Timpul. md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *