Actualitate

Termoelectrica va avea mai multă păcură. Ce cantitate va fi eliberată din rezervele de stat

Agenția Rezerve Materiale a Ministerului Afacerilor Interne va elibera 10 000 tone de păcură din rezervele de stat către S.A. „Termoelectrica”. Păcura urmează a fi eliberată imediat, cu titlu de împrumut, până la 1 iulie 2023 și este destinată pentru producerea energiei electrice și a energiei termice, potrivit deciziei Comisiei Situații Excepționale, scrie Realitatea.md.

Termoelectrica anunța la sfârșitul săptămânii trecute că a recepționat un nou lot de păcură, în cantitate de peste 100 de tone.

Până la moment, au fost contractate 62 de mii de tone de păcură, care urmează a fi furnizată în perioada octombrie – decembrie a anului curent, prin intermediul căilor ferate și transportului auto.

În scopul asigurării necesarului de păcură pentru perioada rece a anului, autoritățile au declarat că Termoelectrica va achiziționa, prin negocieri până la 190 mii tone. Achiziția este scutită de plata taxei pe valoarea adăugată, a accizei și a taxei vamale, pe o perioadă ce nu va depăși 31 mai 2023. Transportul cantității de păcură procurate va fi asigurat, în regim prioritar, de ÎS „Calea Ferată din Moldova”, în limita efectivului disponibil de cisterne și locomotive.

Pentru a ieși din iarnă, Republica Moldova are nevoie de circa 320 mii de tone de păcură.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *