Politică

Terorism rusessc. Femeie executată public în regiunea Herson după ce a spus că „Skadovsk este Ucraina” (Financial Times)

O localnică în vârstă de 56 de ani, Tatiana Mudrenko, care a intrat în conflict cu ofițerii de poliție pro-ruși, a fost executată public în orașul Skadovsk, care se află în partea anexată a regiunii Herson. Financial Times a relatat acest lucru, citând mărturii ale martorilor oculari și pe sora victimei, Nataliia Ciernaia.

Mudrenko ar fi lucrat ca infirmieră și a protestat activ împotriva ocupației rusești. Unul dintre cele mai recente conflicte a avut loc la începutul lunii octombrie, când ea a reproșat polițiștilor ucraineni că au colaborat cu armata rusă și a strigat „Skadovsk este Ucraina!“””.

La scurt timp după aceea, au declarat martorii, femeia și soțul Anatolii Orehov, în vârstă de 60 de ani, au fost reținuți. Pe 15 octombrie, Cernaia a fost anunțată că sora ei a murit. Vecinii au afirmat că lui Mudrenko i s-a “turnat ceva în gură” și apoi a fost spânzurată în fața tribunalului. Orehov a fost eliberat, cu un braț rupt și cu semne vizibile de bătaie. După înmormântarea lui Mudrenko, a dispărut din nou.

Certificatul de deces al lui Mudrenko, care a fost trimis surorii sale, a precizat că cauza morții a fost “asfixia mecanică“, adică asfixierea cauzată de constricția căilor respiratorii.

Jurnaliștii de la Financial Times au declarat că nu au putut confirma în mod independent circumstanțele decesului Tatianei Mudrenko, dar grupul ucrainean pentru drepturile omului Media Initiative for Human Rights și site-ul web Censor.net au raportat anterior moartea acesteia la mijlocul lunii octombrie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *