Externe

Teroriștii Hamas cheamă lumea arabă și musulmanii să susțină războiul împotriva Israelului. Ziua în care a fost anunțată ”mobilizarea generală”

Mişcarea islamistă Hamas, care se află la putere în Fâşia Gaza, a lansat marţi, 10 octombrie, un apel la o ”mobilizare generală” către întreaga lume arabă şi musulmani în sprijinul palestinienilor, transmite Ziare.com.

Vinerea care vine va fi marcată drept ”Vinerea potopului Al-Aqsa”, a declarat Hamas, evenimentul fiind destinat să demonstreze sprijinul poporul palestinian ”în faţa războiului deschis al ocupaţiei (israeliene)”.

De asemenea, Hamas a făcut apel la tinerii palestinieni din Cisiordania să se angajeze în confruntări cu soldaţii israelieni.

Arabii rezidenţi în Israel ar trebui să vină la rândul lor la moscheea Al-Aqsa din Ierusalim şi să se adune acolo, a indicat Hamas.

Muntele Templului, cunoscut sub numele de Al-Haram al-Sharif în limba arabă, cu Domul Stâncii şi Moscheea Al-Aqsa, este al treilea cel mai sfânt loc în Islam.

Combatanţii Hamas au lansat sâmbătă mii de rachete, au spart zidul de protecţie care separă Israelul de Fâşia Gaza, infiltrându-se în localităţile din sudul Israelului în cel mai sângeros atac din ultimele decenii, soldat cu cel puţin 900 de morţi de partea israeliană şi luarea a peste 100 de ostatici. Armata israeliană a raportat marţi circa 1.500 de cadavre ale atacatorilor descoperite pe teritoriul israelian.

În acelaşi timp, sute de palestinieni au fost ucişi de atunci în masivele contraatacuri israeliene.

Anchetă în Germania

Pe de altă parte, procurorii germani au anunţat deschiderea unor investigaţii asupra grupării fundamentaliste Hamas pentru presupusele răpiri şi ucideri de cetăţeni germani în Israel şi în Fâşia Gaza.

Printre victimele atacului Hamas împotriva Israelului se află şi cetăţeni germani. Ministerul de Externe german consideră că toţi aceştia au dublă cetăţenie israeliană şi germană.

O tânără de 22 de ani care, potrivit familiei, a participat la un festival de muzică a fost răpită. În total, 260 de participanţi la festivalul din Deşertul Negev au fost ucişi de atacatori, conform unui bilanţ al echipelor de salvare.

Totodată, o femeie germano-israeliană de 36 de ani, soţul şi fiica ei cea mică au fost răpiţi în timp ce îşi vizitau familia într-un kibbutz din regiunea de frontieră între Israel şi Gaza. Tatăl şi fetiţa sunt deja în siguranţă, dar femeia este încă dată dispărută, a declarat familia acesteia pentru dpa.

A fost iniţiată o procedură preliminară asupra ”unor membri neindentificaţi ai Hamas sub suspiciunea de apartenenţă la o organizaţie teroristă”, a indicat marţi o purtătoare de cuvânt a Biroului Procurorului Federal din Karlsruhe, însă ea nu a fost în măsură să precizeze modul în care va decurge ancheta, limitându-se să afirme că aceasta este abia la început.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Parerea mea e ca actiunile acestor militii populare sunt comanndate de interesele marilor exportatori de hidrocarburi, Rusia si Arabia Saudita in principal. De cate ori pretul barilului de titei sau al gazului e scazut atunci apar aceste evenimente care determina cresterea cotatiilor bursiere la aceste produse. Asa se explica cum aceste tari isi asigura disponibilitatile bugetare pentru inarmare si nu numai.
    Nu exista in mod cert nici o legatura intre cauza poporului palestinian si acest atac salbatic si crud asupra populatiei israeliene. Dimpotriva, cauza palestiniana va avea de suferit, poate chiar semnificativ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *