Ultima oră

Teroriștii separatiști continuă să implice FORȚE MILITARE

 Această acţiune este calificată de delegaţia moldovenească în Comisia Unificată de Control (CUC) drept o nouă provocare şi solicită intervenţia Rusiei, Ucrainei şi OSCE ca să nu admită înrăutăţirea situaţiei în Zona de Securitate, transmite IPN.

Potrivit unei declaraţii a Delegaţiei moldoveneşti în CUC, Tiraspolul, de la sfârşitul anului trecut insistă pe necesitatea majorării numărului de militari transnistreni în Bender. Aceasta susţine că partea transnistreană nu a adus argumente plauzibile pentru majorarea numărului de militari, or, în această zonă se află deja un număr egal de pacificatori din partea moldovenească şi cea transnistreană.

Delegaţia moldovenească în CUC afirmă că partea transnistreană a lua decizia unilaterală şi a introdus mai mulţi militari în zona oraşului Bender, iar orice insistenţă a părţii moldoveneşti de a nu permite aflarea lor acolo este blocată de comandamentul forţelor armate transnistrene.

Militarii suplimentari s-au deplasat în Bender prin punctul nr. 10, controlat unilateral de către pacificatorii ruşi, iar delegaţia moldovenească în CUC e de părere că acesta este un motiv să se revină la discuţiile ca punctul să fie controlat de către pacificatori din 3 părţi.

Delegaţia moldovenească în Comisie se adresează către Federaţia Rusă, Ucraina şi OSCE, care au reprezentanţi în CUC, să insiste pe scoaterea militarilor suplimentari din Bender pentru a evita o înrăutăţire a situaţiei în Zona de Securitate.
 
via IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *