Politică

Teroriștii transnistreni s-au plâns ambasadorului SUA în R. Moldova că ”Ucraina aduce trupe militare la frontiera cu Transnistria”

La frontiera cu Transnistria "sunt efectuate lucrări de construcţii, sunt săpate şanţuri", a afirmat Şevciuk, după ce Ucraina a săpat un şanţ la graniţa cu regiunea separatistă moldoveană, de teamă că trupele ruse staţionate în zonă ar putea invada teritoriul ucrainean, scrie Mediafax.

Liderul separatist a subliniat că populaţia şi autorităţile din regiune sunt "îngrijorate" de aceste activităţi. El i-a propus ambasadorului american să noteze că Transnistria "nu efectuează pregătiri militare".

"Transnistria nu a atacat pe nimeni niciodată şi nu intenţionează să atace. Ne respectăm angajamentele cu privire la menţinerea păcii în zona de securitate", a dat asigurări Şevciuk.

Totuşi, separatiştii proruşi din regiunea moldoveană Transnistria şi-au plasat forţele de securitate în stare de alertă, la începutul lui august, sub pretextul unei ameninţări militare din partea Ucrainei şi Republicii Moldova.

De asemenea, Şevciuk a acuzat Ucraina că tensionează atmosfera în cazul regiunii transnistrene şi a apreciat că autorităţile de la Chişinău încearcă să submineze eforturile pentru avansarea negocierilor, ai scrie Mediafax.

"Observăm că este implementată o strategie care are drept scopt discreditarea Transnistriei", a declarat el.

sursa: mediafax.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *