Tendințe

Texturile și imprimeurile unui nou sezon

Nu e necesar să schimbi toată mobila din casa, ci să alegi texturile potrivite. În acest an, texturile și imprimeurile sunt extrem de interesante, unele dintre ele pășind chiar pentru prima dată în lumina reflectoarelor.

Primele texturi pe care vi le propun sunt cele naturale. Materiale precum răchita, lemnul brut sau bambusul vor fi prezente în interioarele noastre din ce în ce mai des. Întoarcerea către natură, întoarcerea la origini și grija pentru mediu reprezintă una dintre tendințele majore ale deceniului.

Implicit, vor exista și combinații inedite de texturi și materiale, în special la nivelul finisajelor. De exemplu, într-un spațiu larg, deschis, se pot îmbina cu mare atenție grinzi din lemn, pereți din cărămidă, pardoseală din piatră sau chiar marmură.

Imprimeurile vegetale sau organice sunt cele care vor crește și mai mult în notorietate anul acesta. Ele se pot regăsi atât la nivelul accesoriilor precum huse de pernă, scaune, draperii, covoare, cât și al finisajelor – un tapet cu gândăcei sau buburuze ar face minuni în camera copiilor, în timp ce un model cu frunze s-ar potrivi într-un living.

Și dacă tot am menționat de tapet, acesta revine în forță. Imprimeurile supradimensionate sau texturile în relief cu aplicații din catifea sunt doar două caracteristici mai speciale de care puteți ține cont în această primăvară.

Nu în ultimul rând, imprimeul în zigzag este cel mai mare „boom” în materie de amenajări pentru sezonul care abia a început. Jucăuș, de dimensiuni mici sau mari, imprimeul în zigzag se potrivește oricărui interior sau stil. Totul ține de suprafața acoperită și de culorile abordate în decor.

Timpul Suplimentul Femeia
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *