Internațional

The Independent despre criza refugiaților: Se vorbeşte de un nou “Zid al Berlinului”

Majoritatea parlamentarilor creştin-democraţi au depus o iniţiativa legislativă prin care propun crearea unor sisteme de apărare la graniţele Germaniei pe sistemul Zidului Berlinului, informează The Independent.

Detaliile aşa-zisului "plan secret" al creştin-democraţilor de a opri afluxul de 10.000 de imigranţi pe zi în Germania au fost publicate luni în cotidianul central Bild, care subliniază că iniţiativa este susţinută de 188 din 310 parlamentari ai partidului lui Merkel.

Propunerea include ridicarea unor garduri cu sârmă ghimpată de-a lungul frontierei de est a Germaniei, nu foarte diferite de cele care au fost demontate după căderea Zidului Berlinului. Până acum, Merkel a respins toate sugestiile referitoare la construirea de garduri la graniţa.

"Trebuie să oprim afluxul de refugiaţi. Nu ar trebui să existe niciun tabu în legătură cu faptul că regândim cum să ne fortificăm graniţa", a declarat Christian von Stetten, parlamentarul conservator care a iniţiat proiectul de lege, pentru Bild. Policianul a precizat că propunerea va fi supusă votului în următoarele două săptămâni.

Parlamentarul s-a arătat convins că guvernul condus de Merkel va veni cu un plan eficient de a opri valul de refugiaţi din Germania, care se aşteaptă să ajungă la un milion anul acesta. Însă a adăugat: "Dacă această ipoteza se dovedeşte a fi greşită în săptămâna care urmează, grupul nostru parlamentar va trebui să reacţioneze".

Şi poliţia vrea gard la graniţă 

Cu doar câteva zile înainte, şeful Sindicatului Poliţiştilor din Germania, Rainer Wendt, a declarat că Germania ar trebui să construiască un gard la graniţa cu Austria, pentru a reduce afluxul de imigranţi.

Wendt a precizat că, dacă Germania îşi închide frontieră cu Austria, Austria va proceda la fel cu Slovenia şi aşa mai departe. "Avem nevoie exact de acest efect", a subliniat el.

Şeful de Poliţie a menţionat că susţine ideea creării unor zone de tranzit temporare pentru imigranţi, menite să îi filtreze pe refugiaţii care caută azil în Germania, însă consideră că acest lucru este posibil doar dacă Berlinul ridică un gard la graniţa.

De când s-a înrăutăţit criză refugiaţilor în Europa, în luna august, Angela Merkel a fost foarte permisivă cu sutele de mii de transfugi în căutarea unei vieţi mai bune în Germania. Cancelarul a propus înfiinţarea unor "zone de tranzit" la frontieră Germaniei, astfel încât imigranţii economici care vin din ţări sigure să fie trimişi înapoi acasă. Totuşi, Opoziţia a catalogat zonele respective cu lagăre de concentrare.

sursa: ziare.com

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *