CSI / Rusia

The Moscow Times: Kremlinul scos din pepeni de investigaţia privind familia procurorului general

De obicei, ştirile despre funcţionarii corupţi nu mai surprind pe nimeni în Rusia, iar autorităţile preferă să nu răspundă la „presiunile externe”. Cu toate acestea, anchetă care a descoperit legături de afaceri dintre familia procurorului general al Rusiei cu bandă criminală Tapka, cunoscută pentru masacrele sale – „este prea mult chiar şi pentru Rusia”, au declarat reporterilor surse apropiate de serviciile de informaţii ruse.

După standardele ruseşti, reacţia la anchetă a fost palpabilă. Kremlinul, care îl ignoră atât de mult pe Navalnîi încât nici măcar nu-i rosteşte numele, s-a văzut nevoit să comenteze situaţia.

The Moscow Times susţine că recentele percheziţii la redacţia canalului Dojdi, ai cărui jurnalişti au ajutat în pregătirea anchetei, au legătură cu această „scoatere din pepeni” a Kremlinului.

Într-un interviu, Navalnîi a recunoscut că a fost surprins cât de puţini oameni au infirmat concluziile anchetei în cazul familiei procurorului Ceaika. Cu toate acestea, el nu crede că va există o reacţie la scandal. „Suntem realişti, ştim că nu vor concedia pe nimeni, pentru că ar fi contrar însăşi temeliei regimului,” spune opozantul rus.

Între timp, procuratura elveţiană a manifestat interes faţă de acuzaţiile împotriva familiei Ceiaka. Procurorul General al Elveţiei a confirmat primirea unei sesizări din partea FCC şi promite să cerceteze cauza, scrie Neue Zuercher Zeitung.

Amintim, săptămâna trecută, FCC a lansat un film-anchetă care dezvăluie viaţă şi afacerile secrete ale familiei procurorului general al Rusiei – Iuri Ceaika – în special fiilor Artiom şi Igor. Cea mai mare parte a materialului este dedicată fiului cel mare – Artiom Ceaika. În special, anchetă arată că fiul procurorului general deţine proprietăţi scumpe în Grecia şi Elveţia, banii pentru achiziţionarea acestora provenind din afaceri care au prosperat graţie legăturilor şi relaţiilor tatălui sau. În plus, raportul arată relaţia lui Artiom cu membrii bandei criminale Tapka, cunoscută în Rusia pentru uciderea a 12 persoane (inclusiv copii) în satul Kushchevskaia, din regiunea Krasnodar.

sursa: paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *