CSI / Rusia

(THE NEW YORK TIMES) Obiectivele Rusiei în Ucraina / INFOGRAFICE


Unul dintre obiectivele principale ale Rusiei este ca Donețk și Lugansk să devină regiuni autonome pe deplin. În lunile de lupte feroce, separatiștii au preluat clădiri guvernamentale din marile orașe și au distrus sau confiscat infrastructura esențială, cum ar fi conductele de apă în Horlivk și nodul de cale ferată din Debalțeve.

În timp ce regiunile Donețk și Lugansk vor câștiga aproape sigur statut de autonomie, Ucraina ar dori să minimalizeze influența acestora și neagă orice drept de veto asupra alianței geopolitice.

Pentru Rusia, o victorie ar fi ca regiunile estice să devenă autonome dar să își păstreze locurile în Parlamentul Ucrainei, eventual să contribuie la deraierea aspirațiilor Ucrainei de aderare la NATO sau Uniunea Europeană.

Rusia are o serie de baze militare în apropiere de granița cu Ucraina. Când separatiștii au fost șovăitori, Rusia a trimis arme, trupe și îndrumare.



Oficialii americani susțin că aceste imagini prin satelit arată acumularea militarilor ruși aproape de Rostov, lângă Ucraina

Ucraina vrea un control mai dur la graniță, ceea ce ar face intervențiile rusești mai dificil. Cel mai recent Acordul de încetare a focului lasă controlul frontierei nerezolvat până la sfârșitul anului 2015.

Menținerea unui status quo la frontieră ar permite Rusiei să continue să furnizeze arme și luptători pentru separatiști, în cazul în care Ucraina ar încerca să se apropie de Occident.

Crimeea a servit fost mult timp ca bază pentru marina Rusiei în Marea Neagră și Marea Mediterană. Controlul Crimeea înseamnă controlul rezervelor sale off-shore de petrol și gaze potențial valoroase. Dar menținerea serviciilor în regiune este dificilă fără o rută, care ar trece prin Mariupol sau o punte scumpă în apropiere de Anapa, care va dura ani de zile pentru a fi construită.

Până în prezent, sancțiunile economice din Occident nu au descurajat Rusia, iar al doilea armistițiu de încetare a focului nu a venit cu vreun rezultat.

sursa: nytimes.com

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *