Social

Țigări de contrabandă, depistate la postul vamal Palanca. Șoferii, reținuți pentru 72 de ore

Funcționarii postului vamal Palanca în conlucrare cu inspectorii din cadrul Centrului Chinologic al Serviciului Vamal, au depistat 9700 de pachete de țigări, care se presupune a fi contrafăcute, ascunse în locuri special adaptate în două autoturisme, care se deplasau din Ucraina spre Republica Moldova, relatează Jurnal.md.

În primul caz, controlului vamal a fost supus un mijloc de transport de model „Renault Kangoo”, ce se deplasa din Ucraina spre Republica Moldova, condus de către un conațional în vârstă de 29 de ani. În cadrul controlului vamal desfășurat cu suportul echipelor chinologice ale Serviciului Vamal, au fost depistate locuri special adaptate în podeaua mijlocului de transport, de unde au fost extrase 5500 de pachete de țigări, cu înscrisuri în limba română.

În al doilea caz, a fost supus controlului vamal cu suportul echipelor chinologice, un autoturism de model „Dacia Lodgy”, ce se deplasa din Ucraina spre Republica Moldova, condus de către un conațional în vârstă de 31 de ani. Similar ca și în cazul precedent, în podeaua autoturismului au fost depistate 4200 de pachete de țigări, ascunse în scopul transportării ilicite ale acestora.

Astfel, ca urmare, țigările și mijloacele de transport au fost ridicate, iar șoferii sunt reținuți pentru 72 de ore. Cazul este investigat în continuare de către ofițerii Departamentului antifraudă.

Serviciul Vamal informează că are bănuieli că țigările sunt fabricate clandestin cu indicarea denumirii unor branduri de țigări ce se fabrică în Republica Moldova, inclusiv cu falsificarea timbrelor de acciz, și care ulterior sunt transportate atât din Ucraina în Republica Moldova cât și din Ucraina în România. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *