Actualitate

Țigări de contrabandă transportate cu drona peste frontiera moldo-română

Audierile s-au încheiat la miezul nopţii de joi spre vineri şi procurorii DIICOT au dispus reţinerea a 15 dintre suspecţi, aceştia urmând să ajungă astăzi în faţă judecătorilor Tribunalului Botoşani cu propunere de arestare preventivă.

Tot în urmă audierilor s-au dispus patru ordonanţe de control judiciar.

În perioada monitorizării, au fost identificate şase grupuri infracţionale organizate, care au săvârşit infracţiunea de contrabandă, acţionând în zona de nord-est a judeţului Botoşani, la frontieră cu Republica Moldova şi Ucraina.

Activitatea infracţională a grupului a fost sprijinită şi de către două persoane care în calitate de poliţişti de frontieră în cadrul Serviciului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi Prut au furnizat date şi informaţii privind modul de patrulare al Poliţiei de Frontieră în zona localităţii Mitoc.

S-a reţinut că ţigările erau preluate şi transportate pe teritoriul României de cărăuşi sau cu ajutorul unor aparate de zbor de tip drona, depozitate temporar la domiciliul membrilor grupului sau în alte locuri prestabilite şi ulterior distribuite. Deşi aparent grupările funcţionau independent, membrii acestora au derulat temporar şi activităţi comune, fiind traficate în total 7.000.000 de ţigări.Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de aproximativ 3.800.000 de RON (18.297.380 MDL)

sursa: botosaninecenzurat.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *