Social

Țigări și papagali la frontierele RM

Potrivit Poliției de Frontieră, un cetăţean al Republicii Uzbekistan a fost reținut în timp ce intenţiona să treacă, în înot râul Prut, pentru a ajunge pe teritoriul Uniunii Europene, în căutarea unui trai mai bun. Bărbatul de 53 ani nu avea acte de călătorie. De asemenea, inspectorii Poliţiei de Frontieră au întrerupt călătoria a trei cetăţeni care, în baza actelor falsificate, au încercat să traverseze graniţa.

Pe parcursul celor trei zile de odihnă, poliţiştii de frontieră, în comun cu inspectorii vamali, au contracarat două cazuri de transportare ilegală a produselor de tutungerie peste graniţă. Cel mai reprezentativ este cazul care a fost înregistrat în punctul de trecere Sculeni. La ieşirea din ţară, în timpul controlului de rigoare, echipa mixtă a depistat în autoturismul unui tânăr, cetăţean al Republicii Moldova, peste 2.350 de pachete de ţigări.

Totodată, în urma unei informaţiii parvenite de la colegii din Ucraina, pe sectorul frontierei moldo-ucrainene angajaţii Poliţiei de Frontieră au reţinut un cetăţean moldovean, care a încercat să introducă ilegal în ţară, două cutii, în care se aflau 80 de papagali (de diferite dimensiuni şi culori). Valoarea acestora a fost estimată la circa 8.000 lei.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *