ExterneSocial

TikTok a blocat pagina Agenției Sputnik Moldova, care este afiliată Kremlinului și „promovează informații ce incită la ură”

Una dintre cea mai dominantă rețea de socializare de pe piață, TikTok, a blocat pagina Agenției Sputnik Moldova, care este afiliată Kremlinului. Despre aceasta a anunțat însăși instituția media pe contul său de Telegram.

„TikTok a blocat pagina Sputnik Moldova fără explicații. Aceasta a avut peste 16 mii de urmăritori. Evident, contul Sputnik Moldova a fost blocat din motive politice”, se arată în mesajul redacției.

Anterior, TikTok a blocat contul Sputnik Kârgâzstan, cu peste 100 de mii de urmăritori. Însă, după un demers al Agenției Roskomnadzor, pagina a fost restabilită.

Vă amintim că SIS a blocat la 26 februarie site-ul sputnik.md din motiv că promovează informații ce incită la ură și război, în condițiile stării de urgență.

Ulterior, cu nemulțumiri în acest sens a venit Partidul Socialiștilor (PSRM). Formațiunea a declarat că sistarea activității redacției „Sputnik Moldova” este o încălcare a normelor Constituției și a statutului de țară neutră.

Totodată, menționăm că la 28 februarie echipa redacției Radio Sputnik Moldova, versiunea în limba română, în componența a opt jurnaliști, a demisionat în corpore, exprimând-uși dezacordul cu politica editorială a redacției.

Sursa: 10TV.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *