Internațional

TikTok afirmă că a mobilizat imediat resurse şi personal pentru a contracara ura şi dezinformarea legate de atacul Hamas în Israel

Aplicaţia de conţinut video scurt TikTok a declarat duminică, 15 octombrie, că a mobilizat imediat resurse şi personal pentru a contracara ura şi dezinformarea apărute după atacul grupării islamiste palestiniene Hamas asupra Israelului, transmite News.ro.

Comisarul industriei UE, Thierry Breton, a dat joi TikTok un termen de 24 de ore pentru a detalia măsurile luate pentru a contracara răspândirea dezinformarii legate de conflictul din Orientul Mijlociu. De asemenea, a deschis o anchetă asupra platformei X, fosta Twitter, a lui Elon Musk.

De asemenea, TikTok a enumerat într-un comunicat acţiunile pe care le-a întreprins, deşi a refuzat să spună cum i-a răspuns în mod specific lui Breton.

”TikTok se opune terorismului. Suntem şocaţi şi înspăimântaţi de actele oribile de teroare din Israel de săptămâna trecută. Suntem, de asemenea, profund întristaţi de intensificarea crizei umanitare care se desfăşoară în Gaza”, a spus TikTok.

TikTok, deţinută de firma chineză ByteDance, a declarat că acţiunile sale includ înfiinţarea unui centru de comandă, îmbunătăţirea sistemelor sale automate de detectare pentru a elimina conţinutul grafic şi violent şi adăugarea mai multor moderatori care vorbesc arabă şi ebraică.

Totodată, a eliminat conţinut care atacă sau îşi bate joc de victime ale violenţei sau incită la violenţă, a adăugat restricţii privind eligibilitatea pentru funcţia de difuzare în direct şi a cooperat cu agenţiile de aplicare a legii şi a interacţionat cu experţi.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *