ExterneInternațional

TikTok vrea să concedieze un director care a trebuit să convingă SUA că aplicația este sigură

Cu o zi înainte, camera inferioară a Congresului a aprobat posibilitatea interzicerii rețelei de socializare

TikTok intenționează să concedieze un director care a trebuit să convingă guvernul american că firma a făcut destule pentru a elimina cererile de securitate națională din cauza legăturilor sale cu China.

Erich Andersen, consilierul general din SUA al companiei-mamă chineze a ByteDance, se afla în negocieri de ani de zile cu guvernul de la Washington pentru a demonstra eficiența eforturilor depuse de aplicație pentru a împiedica autoritățile chineze să acceseze datele utilizatorilor americani.

Eforturile sale nu au reușit să convingă comisia guvernamentală inter-agenții care a analizat securitatea aplicației și nici pe legislatorii din Camera Reprezentanților – cu o zi înainte, un proiect de lege care permite blocarea aplicației în țară a fost adoptat în camera inferioară a Congresului. Documentul trebuie să fie susținut de Senat, iar apoi semnat de președintele Statelor Unite.

Un reprezentant al rețelei de socializare TikTok a declarat, într-un comentariu pentru Bloomberg, că informațiile privind posibila concediere a lui Andersen sunt “100% false”.

Prevederea care ar permite blocarea rețelei sociale în țară a fost inclusă în proiectul de lege privind confiscarea activelor rusești în favoarea Ucrainei și sancțiuni suplimentare împotriva Iranului. Blocarea TikTok ar putea avea loc în cazul în care compania chineză care deține ByteDance refuză să vândă serviciul în termen de un an.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *