Externe

Time l-a desemnat pe Zelenski ”Personalitatea anului 2022”. Kremlinul critică ”rusofobia” și ”orbirea” revistei americane

Kremlinul a criticat joi, 8 decembrie ”rusofobia” şi ”orbirea” revistei americane Time, care l-a desemnat drept ”Personalitatea anului 2022” pe preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, precum şi ”spiritul ucrainean” în faţa Moscovei, informează AFP și Agerpres.

”Vedem că linia editorială a acestei publicaţii nu trece dincolo de curentul dominant în toată Europa, care are un caracter de orbire absolută, antirusă şi furios rusofobă”, a declarat purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov.

Revista Time a apreciat că președintele ucrainean a ”galvanizat lumea într-un mod nemaivăzut vreme de decenii”, evocând o alegere anul acesta care ”nu a fost niciodată mai clară”.

Criticat înainte de ofensiva Kremlinului, la sfârşitul lunii februarie, pentru că nu a reuşit să realizeze reformele pe care le promisese pentru Ucraina, Volodimir Zelenski a căpătat o nouă statură odată cu acest conflict, unind poporul ucrainean şi trupele sale prin mesaje video şi deplasări pe teren.

De asemenea, liderul de la Kiev a câştigat sprijinul crucial al Occidentului graţie numeroaselor sale discursuri de la distanţă, întrevederi şi apeluri telefonice aproape zilnice.

Responsabilii ruşi îl prezintă drept liderul unei ”bande de nazişti” sau de ”drogaţi” şi critică refuzul președintelui ucrainean de a negocia cu Vladimir Putin.

Joi, Peskov a afirmat că actualul conflict ”s-ar putea încheia mâine dacă Zelenski ar vrea” acest lucru.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *