Ultima oră

Timofti a avut o întrevedere cu ex-președintele României, Emil Constantinescu

Preşedintele Timofti a elogiat activitatea de preşedinte a lui Emil Constantinescu, despre care a spus că, într-o perioadă dificilă pentru ţara vecină, a pus bazele transformării României într-un stat democratic şi credibil pe plan internaţional.

Cei doi interlocutori au discutat despre proiectul de integrare europeană a Republicii Moldova şi, implicit, democratizarea societăţii moldoveneşti, inclusiv prin intermediul reţelei internaţionale LEND (Liderii Angajaţi în Noile Democraţii), o iniţiativă promovată de foşti şefi de stat, lansată de Statele Unite ale Americii, Suedia şi Estonia, de sprijinire a tinerelor democraţii din lume.

Emil Constantinescu l-a informat pe preşedintele Timofti despre ideea sa de a crea la Chişinău un sfat al personalităţilor de notorietate din toată lumea, de origine din Republica Moldova, care să promoveze un manifest în sprijinul aspiraţiilor europene ale ţării noastre. Emil Constantinescu s-a născut şi a copilărit la Tighina pînă la vîrsta de 4 ani. Ex-preşedintele României a anunţat că această idee este împărtăşită de preşedintele Academiei de Ştiinţe, Gheorghe Duca, şi compozitorul Eugen Doga.

Nicolae Timofti şi Emil Constantinescu au făcut un schimb de păreri şi despre posibilitatea ca în viitor să fie organizat la Chişinău un forum al tinerilor moldoveni care fac carieră în diferite ţări ale lumii în diverse domenii, între care cel de afaceri, ştiinţă, bancar, administrare publică şi altele. Cei doi interlocutori şi-au exprimat încrederea că o asemenea reuniune ar contribui esenţial la consolidarea unor proiecte de dezvoltare utile pentru Republica Moldova.

Moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *