Politică

Timofti către ambasadoarea Indiei: Piața R. Moldova ar fi deschisă să primească ceaiurile indiene

În timpul întrevederii, președintele Republicii Moldova a mulțumit doamnei Murugesan pentru aportul său la construirea unor relații prietenești între cele două state.

„India este o țară prietenă pentru Republica Moldova. Pe lângă teritoriu și populație, India mai reprezintă o putere economică importantă la nivel mondial. Pentru Republica Moldova relațiile dintre țările noastre sunt foarte importante.”

În context, părțile au menționat necesitatea aprofundării schimburilor comerciale dintre cele două state și a cooperării sectoriale.

„Pe durata mandatului meu, mai multe delegații din India au vizitat Republica Moldova și viceversa. De asemenea, companii mai mari și mai mici din industriile de telecomunicații și farmaceutică au ajuns pe această piață. Un alt aspect important îl reprezintă studenții care fac studii la universități din Republica Moldova. Astăzi, voi avea, de asemenea, întrevederi la ministerele Economiei, Sănătății și Culturii pentru a identifica proiecte comune și posibilități de colaborare bilaterală”, a menționat Manimekalai Murugesan.

Nicolae Timofti a apreciat înalt calitatea produselor farmaceutice și a ceaiurilor indiene și a menționat că piața Republicii Moldova ar fi deschisă să le primească.

Totodată, președintele a vorbit despre cultura indiană, apreciată în Republica Moldova și despre posibiltatea aprofundării relațiilor bilaterale prin vizite oficiale la nivel înalt.

sursa: timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *