Moldova

Timofti, Filat și Leancă se vor întâlni cu Patriarhul rus Kiril

Conform programului, Kiril se va întâlni Președintele Nicolae Timofti, ex-prim-ministrul, Vlad Filat și cu actualul, Iurie Leancă.

De altfel, Kiril va susține două briefinguri de presă în incinta Aeroportului Internațional Chișinău, la sosire și plecare. În cadrul oficierii Sfintei Liturghii în faţa Catedralei Mitropolitane „Naşterea Domnului” din Chişinău, unde va fi întâlnit patriarhul, vor participa „reprezentanţii conducerii de vârf a RM, membrii guvernului, reprezentanţii Bisericii Ortodoxe şi Primăriei Chişinău”.

La Chișinău, Patriarhul rus va participa la ceremonia prilejuită de aniversării a 200 de ani de la înfiinţarea Eparhiei de Chişinău și va vizita Mănăstirile Căpriana. Mai mult, în cinstea „înaltului Oaspete” s-a organizat și o recepție oficială în Palatul Republicii.

În zona separatistă, Kiril va oficia o slujbă la Catedrala „Naşterea Domnului” din or. Tiraspol și va vizita Mănăstirea din s. Chițcani și cetatea Tighina. De asemenea se va întâlni cu locuitorii rmn. Astfel, conform programului publicat de Guvernul RM, Kiril nu se va întâlni cu autoritățile transnistrene.

Timpul.md 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *