Politică

Timofti la București: Nu avem altă cale de dezvoltare a Republicii Moldova decât cea de integrare europeană

"Sunt sigur că nu avem altă cale de dezvoltare pentru Republica Moldova decât calea de integrare europeană", a spus Timofti, la Palatul Cotroceni, în conferința de presă comună cu omologul său român, Klaus Iohannis.

Întrebat dacă parcursul european al țării sale este ireversibil, președintele moldovean a amintit că a ajuns șef al statului în 2012 deoarece partidele care erau la guvernare aveau ca program semnarea Acordului de asociere și alte acțiuni legate de acest proces de integrare europeană.

El a arătat că nu s-a reușit realizarea planurilor de integrare europeană din cauza "unor greșeli care s-au comis pe parcursul guvernării".

"Situația nu este simplă, dar eu cred că Republica Moldova, poporul Republicii Moldova vor alege întotdeauna în Parlament forțe proeuropene și ne vor da posibilitatea să realizăm acest program. Greșelile, pe care le cunoaștem, despre care se vorbește, mai cu seamă dispariția unei sume considerabile din Banca Națională, ne vorbesc despre faptul că sunt multe nereguli în domeniul financiar-bancar. Acum se discută, se vorbește la nivel serios și, în urma consultărilor cu FMI, cu țările UE, cu sprijinul prietenilor noștri, al partenerilor, noi vom găsi căile de ieșire din situația nu ușoară", a spus Timofti, care efectuează miercuri o vizită la București. 

sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *