Ultima oră

Timofti obligat să dea explicaţii deputaţilor ruşi ! Ambasada de la Moscova va rămâne FĂRĂ NUMERE diplomatice

Declaraţia a fost făcută în exclusivitate pentru Deschide.MD de către deputatul rus Roman Hudiakov, în contextul în care după expirarea tuturor termenelor posibile şi imposibile, ambasada Republicii Moldovei la Chişinău nu a oferit nici un răspuns la interpelarea făcută în Duma Rusească de reprezentantul ЛДПР, prin care deputatul a cerut explicaţii referitor la modul în care reprezentanţii Republicii Moldova au vândut zeci de numere diplomatice unor terţe persoane:

“Este o nesimţire totală. Ambasada trebuia să reacţioneze promt şi să ne ofere răspunsuri la întrebările noastre. Aşa cum ambasada este faţa statului dumneavoastră în Federaţia Rusă, iar reprezentanţii acesteia ignoră cu desăvârşire toate regulile şi normele internaţionale, mai ales după ce au fost prinşi că vând numere diplomatice, vom fi nevoiţi să-i cerem explicaţii preşedintelui vostru, Nicolae Timofti. Totodată vă anunţ că am expediat deja o solicitare prin care cerem ministrului nostru de Interne să elucideze cazul. Aşa că de acum înainte, dacă reprezentanţii voştri nu au binevoit să ne ofere explicaţii, Poliţia o va face pentru voi. Aşa sau altfel, o să vedem, poate preşedintele vostru va fi mai receptiv decât angajaţii ambasadei.”

Întrebat de reporterul Deschide.md despre acţiunile care vor fi întreprinse de către autorităţilor ruse în cazul în care răspunsul lui Nicolae Timofti nu îi va satisface, deputatul rus a declarat următoarele:

“Federaţia rusă şi-a onorat obligaţiunile internaţionale faţă de reprezentanţii diplomatici ai Republicii Moldova. Se pare că Ministerul Vostru de externe nu vrea să şi le onoreze şi încalcă prevederile internaţionale, dar şi cele ale Federaţiei Ruse, fapt care ne face să acţionăm. Şi vom acţiona în felul următor: vom retrage toate numerele diplomatice ale ambasadei Republicii Moldova, până la elucidarea situaţiei.”

Amintim pe aceasta cale că în urma investigațiilor efectuate de portalul deschide.md despre numerele diplomatice acordate de ambasada Moldovei în Rusia, deputatul Dumei de Stat al Federaței Ruse, Roman Hudiakov a acuzat Ambasada noastră la Moscova de vânzare ilegală a numerelor de înmatriculare diplomatice, pe care poliția rutieră din Rusia le-a eliberat reprezentanței diplomatice moldovenești.

Potrivit portalului Izvestia, deputatul rus, a observat în Moscova, cel puțin două automobile de marca Bentley, ale căror numere de înmatriculare sunt înregistrate pe angajați tehnici de la Ambasada Republicii Moldova la Moscova.

Ca urmare, Roman Hudiakov, a adresat o interpelare oficială Ambasadorului moldovean, Andrei Galbur, în care solicită verificarea situației privind eliberarea neautorizată a plăcuțelor de înmatriculare diplomatice.

„Am îndoieli fondate că proprietarii acestor mașini folosesc legal numere de înmatriculare, nicio altă Ambasadă nu are în dotarea sa Bentley Continental cu o valoare de aproape 500 mii de dolari.” a declarat Hudiakov, citat de sursa menționată.

În același context, amintim că portalul deschide.md, a publicat în primăvara acestui an o serie de subiecte despre mașinile de lux cu numere de înmatriculare diplomatice ce aparțin Ambasadei Republcii Moldova la Moscova. Potrivit investigației, zeci de mașini luxoase, prețul total al cărora depășește cu ușurință cifra milioanelor, circulă cu numere diplomatice moldovenești pe străzile din Moscova. 

Sursa: deschide.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *