Politică

Timofti și Iohannis mută vizita oficialului de la București pentru o zi în care vom avea un Guvern la Chișinău

Potrivit Serviciului de presă al Președinției, dialogul, inițiat de președintele Nicolae Timofti, s-a axat pe analiza evoluțiilor politice post-electorale din Republica Moldova.

Șeful statului l-a informat pe omologul său român despre desfășurarea negocierilor privind formarea unei majorități parlamentare. Nicolae Timofti s-a declarat convins că liderii partidelor parlamentare vor respecta termenii legali pentru constituirea unei coaliții de guvernămînt, care să asigure continuitatea parcursului european al Republicii Moldova.

Președintele Klaus Iohannis și-a exprimat speranța că Parlamentul de la Chișinău va vota în cel mai scurt timp un guvern reprezentativ cu o agendă europeană fermă.

Domnul Klaus Iohannis a declarat că Republica Moldova poate conta pe susținerea României în vederea realizării obiectivului său strategic de aderare la Uniunea Europeană.

Cei doi șefi de stat au convenit că în prezent nu sunt întrunite condițiile necesare pentru o vizită de stat a președintelui României la Chișinău, care urma să aibă loc în perioada 22-23 ianuarie a.c.

Nicolae Timofti și Klaus Iohannis au stabilit ca vizita să fie reprogramată pentru o dată ulterioară, după alegerea organelor de conducere ale Parlamentului și învestirea noului Guvern al Republicii Moldova.

sursa: timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *